Reise/Eventyr

Reis til Bali! Her får du guiden.

19. November 2018

Life is a Beach

Miks avslappet hippieliv med luksus og bølgeskvulp. På Bali finner du endelig roen. Oh, så deilig!

P1000939

Jimbaran: 

– Så herlig det er å leve i et postkortmotiv, sukker jeg.

Omringet av en perlehvit strand, turkisfarget vann og palmesus, er dette så vakkert at det er på kanten til å bli uvirkelig. Det eneste jeg trenger nå er en iskald øl, tenker jeg og tasser i døsig modus til en av de mange strandrestaurantene. Lokalølet Bintang smaker særdeles godt i paradis.

Villaliv

Jeg har booket meg inn på Jamahal Private Resort & Spa som ligger et par minutter unna strandkanten. Lukusresorten har vunnet flere priser av Condé Nast Traveller for sin sublime arkitektur og ekspertise innen velvære. Jeg har privatbasseng, en kokk som leverer fersk fisk til middag og kan boltre meg i en stor himmelseng. Så deilig å finne roen her en uke, sukker jeg.

166

 

006

Jimbaran et er turistområde som passer til deg som er nyforelsket eller søker en ferie uten larm og fristelser. Fraværet av butikker er fremtredende. Fiskerestaurantene langs strandkanten innbydende. Det er kommet en rekke luksusresorter her de siste årene og flere lokale rister bekymret på hodet over den eksploderende  luksusturismen.

DSCN0123

Ubud: 

Å kjøre scooter alene i den hissige trafikken er en adrenalinfylt opplevelse. Mange turister putrer med surfebrett på sideen og kjølebag på bagasjebrettet, men jeg har bestilt en taxi som skal frakte meg innover mot den tropiske skogen i Ubud. Ubud er et yogamekka og en verdenskjent velværestasjon for økologister. Det er herfra Elizabeth Gilbert skildret sin historie fra den selvopplevde kultromanen Spis, Elsk, Lev.

Jeg sjekker inn på økoresorten Desa Seni og oppdager raskt at jeg ikke er den eneste kvinnen i midten av tretti-årene som reiser solo. ”De fleste av våre gjester er kvinner”, smiler daglig leder Howard Klein.

DVH Int 2 kopi_deseani

Ubud har er blitt et av verdens ledende yogasentrum. Verdenskjente yogalærere kommer hit og da følger fansen etter. Selv har vi vår egen yogalærer, ayurvediske doktor og kostholdsekspert. Hos oss kan du skreddersy din egen detoxferie, forteller Howard stolt.

VH Int kopi_deseani

Sentrum av Ubud er preget av lokale kunstgallerier med eksotiske motiver av små apekatter og utallige varianter av fiskebåter i sterke farger, solnedgang og blomster. Den lokale kaféinstitusjonen Bali Buddha som ligger i hovedgaten Jembawan er et samlingspunkt for soloreisende og selvrealiserende sjeler.

Villa Lobby (2)

Ketut fra Spis, Elsk, Lev. 

Ketut står så på dagsordenen.

– Ikke gjør det, forteller en kvinne fra England. Du kommer til å vente i flere timer!

Men jeg må. Etter at boken Elsk, Spis, Lev har kvinner nærmest gått i korstog til Ubud for å møte den mystiske spåmannen. Er han ekte eller en sjarlatan?

053

Jeg entrer en hage med et stort tempel i midten. Fugler i bur kvitrer. Blomster spirer. Køen må være over hundre meter. Men alle er i tilsynelatende harmoni, og ingen viser tegn til utålmodighet. Etter seks timer er det min tur.

Du kommer til å bli veldig rik, forteller Ketut.

– Oh!

– Du kommer til å bli veldig gammel, fortsetter Ketut.

– Men jeg har så mye kreft i familien, svarer jeg.

– Du kommer til å få fem barn, ser Ketut i hånden min.

– Skrekk og gru, ler jeg.

DSCN5510

Mystikk og ritualer

“Østens perle”  blir Bali omtalt som. Med vulkanske fjell, sjøer og elver, risåkrer i terrasser og palmelunder, er naturlandskapet slående. Solvarme veier slynger seg fram mellom fredelige landsbyer og markeder, og fører deg til bortgjemte bukter med rene og hvite sandstrender. Kjøp deg en billig sykkel og dra på oppdagelsesferd!

Villa Lobby (3)

Midt i verdens største islamske land, Indonesia, finner du Bali med sin spesielle variant av hinduismen, Agama Hindu. Her dyrkes hinduguder som Brahma, Vishnu og Shiva, men også forfedre, ånder og demoner. Bli ikke overrasket om du nærmet tråkker på offergaver. I små kurver av palmeblader vil du finne blomster, røkelse og andre skatter. Her er det flere festdager enn hverdager. Det er magisk!

DSCN3401

Seminyak

Bali er kontrastfylt. Mange gifter seg her, selv om en ikke blir viet etter norsk lov. Det er tilrettelagt for barnefamilier. Velværefokuset troner. Vannsporten er vill og vakker. Det hedonistiske livet får i tillegg en super boost, om du ønsker.

Rock Bar Night Time

 

Spa Flower Bowl

Seminyak er et sted for hedonistene. Dette er Balis hippeste område til deg som ønsker god mat og drikke. Lokale designbutikker innen interiør og mote frister også. Stadig flere nordmenn reiser hit for å tegne sine bad eller stuebord, for så å sende møblene hjem i containere. Og det er ikke nødvendigvis dyrt.

the new Rock Bar at the Ayana Resort Bali

Party på Ku De Ta

Det er en rekke nattklubber og gourmetrestauranter i Seminyak. Restaurantprisene er høyere enn resten av Bali, men du klarer en helaften til tre hundre kroner per person. Partyrestauranten Ku De Ta har legendestatus blant kjendiser og jet settere. Smett inn i en kjole eller pen skjorte, og du vil entre en eklektisk verden. Her smaker maten himmelsk og cocktailene kiler på tungen. Utover natten er det DJ som spiller og ulike partytemaer er ofte på plakaten. Bestill gjerne bord i forkant.

Nammos Beach Club er også et hot spot for festglade livsnytere. Her kan du danse til soloppgang.

IMG_3806

En rekke lokale vil trolig fortelle deg at Kuta er partyscenen på Bali. Her raver fulle ungdommer og det er kun verdt et besøk hvis du skal handle suvenirer.

Loungemusikken vibrerer i gulvet. Som det skal smake med en drink etter en uke på kokosvann. Åse og Sondre sitter allerede i baren og venter meg.

– For en avslappet tilværelse med en deilig dose av luksus!

146

 

DSC_0119

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply