Reise/Eventyr Trening/Velvære

Hvilken yogatype er du?

23. November 2018

Hvilken yogatype er du?

Jeg har selv forsøkt de fleste typer yoga rundt om i verden. Noen var rarere og bedre enn andre. Nakenyoga skal jeg for eksempel aldri gjøre igjen. Fyttirakkern, så frikete.

 

Yoga er ikke yoga. Det finnes utallige former og bevegelser innen yoga. Felles for alle er at de åpner opp kropp og sinnn, og gir deg en euforisk følelse etterpå.

Les mer om helseeffekten fra yoga HER. 

Her får du en liten huskelapp på de ulike yogaformene:

Hatha:  Dette er en avspennende yogaform med fokus på fysiske stillinger, pusteteknikker og meditasjon. Perfekt til deg som vil senke stressnivået i kroppen og sinnet.

Ashtanga:  En dynamisk yogaform der du er i konstant bevegelse kombinert med pust. Er du rastløs i kroppen, er dette noe for deg. Dette er en skikkelig treningsøkt!

Vinyasa: Dette er også en dynamisk form for yoga. En føler at en er med i en dans som gjør deg sterkere. Kombinert til  yogapust, får du en god følelse etterpå. Dette er min favorrittyoga.

Bikram/Hot Yoga:  En skikkelig svetteøkt. I et oppvarmet rom på 40 grader skal du i 90 minutter gjennom et tøffe styrkeøvelser. Vi kan kalle dette for militær-yoga, da instruktøren presser deg til å holde stillingene.

Yin Yoga:  Hopper du over uttøyningen? Er du skikkelig stiv? Med Yin Yoga får du mulighet til å tøye, styrke dyp muskulatur og ledd/leddbånd- i et rolig tempo.

_W7A3133 kopi

Har du lyst til å reise på Yogakurs eller yogaferie? sjekk ut disse nettstedene:

www.kamalaya.com: Et holistisk trenings/velværesenter på Koh Samui i Thailand.

www. www.bookyogaretreats.com: Her finner du samlet yogaferier fra hele verden.

www.yogagoa.com: Her kommer anerkjente instutkører/yogis og underviser.  Purple Valley Yoga i Goa er svært anerkjent. Jeg skal selv dit om en uke. Gleder meg!

kamalaya_yoga-kopi

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply