Friluft/Fashion

Årets julegavetips til Outdoor entusiasten

13. December 2018

Trenger du hjelp til å finne julegaver?

I dag var jeg på God Morgen Norge der jeg ga mine beste tips, råd og vink til Outdoor entusiasten.

Se link fra programmet HER- eller scroll nedover.

Vi starter med langrennsprinsessa Johaug.

Ikke bare vinner hun alt som er om dagen, men hun troner også pallen innen kategorien langrennsbekledning.

Concept Jacket er en vintertreningsjakke for langrenn og andre vinteraktiviteter. Jakken er designet med softshell med dun padding i front for å beskytte mot vær og vind.

WIN Concept Pants er tekniske vintertreningsbukser for langrenn . Buksen er designet med vindtette softshell paneler i front og 4-veis stretch på baksiden.

Til kalde vintermorgener på hytta har hun også kommet med dette dunsettet:

Hvorfor surre dyna rundt- når du har din egen morgenkåpe og tøfler i dun?

Og siden vi er inne på langrenn. Se disse fete brillene fra Oakley! Perfekt til whiteout føre. Synsam har det beste utvalget her!

En tøff klokke er også på manges ønskeliste. Tag Heuer har sporty varianter som tåler vær og vind. Denne modellen heter Formula 1, og jeg digger den!

Oslo fra Norrøna eller Meghan Jakka

Det ble jo avisoverskrifter i hele verden da Meghan Markle ble observert iført en dunjakke fra Norrøna for et par uker siden. Hvor moro er ikke det? Hun er jo vanligvis kjent for å vise seg i elegante kjoler, så klart det ramaskrik da hun gikk tur iført en dunjakke fra et norsk merke. 

Og selv om jeg kaller denne jakka nå for Meghan Jakka- er den fra Oslo kolleksjonen til Norrøna. Kolleksjonen består av bærekraftige- samt resirkulerte materialer. Loaded minimalism kaller Norrøna sin designfilosofi. 

Dette er tidløse parkaser og jakker til han og henne- med tekniske funksjonaliteter. 

Egner seg like godt i byen med et belte rundt som på fjellet. 

Whiteout er et norsk merke som er relansert. Merket var kjent blant frikjørere i sin tid, men omtaler seg i dag som outdoor essentials. Også Whiteout har fokus på bærekraft, fullt innsyn i verdikjeden og de gir 5% av omsetningen til personer og organisasjoner som Sunnaas- som bidrar til friluftsterapi eller Outdoor Recreation som det heter. 

 

 

GOPro Hero 7. Amen! Takk for at du kom inn i mitt liv! Jeg har brukt dette kameraet siden i sommer og du store min så fine bilder dette blir! Her får du innebygd stabilisator som gjør at den er gull til å filme bratte nedkjøringer på ski som på kjelke og akebrett. De tidligere utgavene av GoPro kan ikke sammenlikne seg med modellen 7. Et vidunderkamera!

 

Hva er dette, sier du? Jo, dette er til deg som er på farta men som trenger tørt fottøy.

Skulle du bli våt på beina er disse skovarmerne fra Drysure er en strømløs og bærbar skotøy-tørker.Lett å ha med på tur- og støvlene blir tørre på 6-8 timer.

 

Og siden vi har touchet inne på de kongelige.  Neste mann ut er vår Alpinkonge!

Aksel Lund Svindal har lansert et klesmerke som heter Greater Than A.

Også her er det fokus på bærekraftige materialer med innsyn i verdikjeden. 

Denne tekniske allværsjakken i økologisk bomull er oser av norsk tradisjon dog med en kontemporær edge. 

Merket utsøkte basisklær og undertøy til han og henne.

 

Her snakker vi Petter Smart oppfinnelse! Legg merke til lampen her.

Bright Products

Blir du litt mørkeredd er lampene fra norske Bright Products geniale. Denne lampen lader du enten med strøm eller solcellepanel og den lyser i opptil 6 timer samtidig som den lader telefonen din! Jeg har testet den ut og er veldig begeistret. Selskapet er også involvert i bistandsarbeid og har gitt disse lampene til FN som bruker dem overalt i verden. Har en ikke strøm- er disse gull. Ta også med på hytta. Bright Products har også ladere og solcellepaneler – og det er veldig gøy å se hva norske entreprenører får til!

Et skjerf fra Holzweiler står på manges ønskeliste. Nå kan du i tillegg få sydd ditt monogram på skjerfet. Se hvor fancy! Dette gjør de i butikken sin i Oslo- og neste mulighet er 18.desember!

UGG må en ha! De er gull å smette inn i etter tur samt som hyttekos. Jeg elsker UGG!

 

Birkenstock er også et svært godt alternativ. Forformsålen og denne varianten med sauefor, er gull!

 

Dette 1- manns teltet fra MSR veier kun 1,6 kilo! Snakk om vintertelt!

 

Liker du ikke ski- så er kanskje truger noe for deg? Disse tenker jeg å gi til pappa så han kan bruke på åkeren i vinter!
Innovative truger fra norske Fimbulvetr kan du også gå på toppturer med. De er laget med smart hullmønster som gir godt feste og god bæring, samtidig som den slipper igjennom snøen som legger seg på toppen.

 

 

Topptur er jo blitt vår nye nasjonalsport. Opptur stammer fra det franske ordet Randonee som betyr å gå på tur. Nå har vi nordmenn fått topptur på hjernen og #tagger topptur bare de er på Skeikampen og går langrenn. Men nok om det. hehe. Disse fra SGN Skies som kommer fra Sogndal er lette Rando ski- som passer til fine turer. Fine er de også. 

 

Her ser vi skikjører Asbjørn Eggebø Næss i aksjon med skia sine.

Er nytt merke som er poppet opp er Kupong. Designerne bak håndstrikker gensere i moteriktig mønster. De er så fine!En myk og deilig ullgenser er også på manges ønskeliste.

Devold har i mange år laget tidløse gensere med klassisk motiv. Disse har du gjennom hele livet- da ulla er slitesterk.

Denne hjelmen fra Norske Sweet Protection er lett, ventilerende og funksjonell. De har i tillegg vunnet en rekke designpriser og er svært godt anerkjent i skimiljøet. 

Håper du fikk noen tips her!

XOXO

Elisa

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply