Friluft/Fashion Reise/Eventyr

Slik kler du deg på After Ski

10. January 2019

– Aprés-ski handler om de samme prinsippene som under skituren. Man skal være funksjonell og fasjonabel! I den rekkefølgen.

Sistnevnte er dog blitt et viktig element, også her hjemme i Norge. Det er ikke bare i Chamonix man skal være chic. 

Har man vett, kler man seg selvsagt etter 3-lags prinsippet. Det betyr et innerlag, gjerne av ull, så et mellomlag, kanskje en tynn dunjakke, og så en vind- og vannavstøtende jakke, da helst i Gore Tex over. Dette prinsippet gjør at du ikke svetter nevneverdig eller blir kald.

Les mer om 3-lags prinsippet HER.

– Når man ankommer sin après-ski destinasjon, er det bare å ta av seg ett lag med bekledning. Du river opp glidelåsene på Gore Tex-buksen din og kaster av deg jakken.

– Selv sverger jeg til Tamok-kolleksjonen til Norrøna. Dette er solide Gore Tex-klær i duse farger som oser av eleganse. Jeg kjører beige bukse og hvit jakke til- veldig fresht. 

– Skal jeg på Rando-turer i dårlig vær velger jeg farger. Dette på grunn av sikkerhet, da synes man i terrenget og blir lett funnet hvis noe skulle skje. Dessuten, i disse SoMe-tider er farger fresht på bilder.

– Har du tid til å svinge innom ditt chalet for å skifte, vil jeg anbefale UGG med lakk på beina og en fargerik, kort strikkegenser fra det nye merket Kupong. Behold skibuksa på, om så bare for å blende inn. Lue- og hjelmesveis er et must hvis man vil bli tatt seriøst.

– Skal jeg kjøre heis, som forøvrig er noe av det verste jeg vet om, har jeg på meg en svart skinnbukse med rosa stjerner på sidene fra Jet Set. 

 Med en hvit hjelm fra Sweet Protection, googles og Black Crows-ski på beina, er dette en stilmiks av Mick Jagger møter Jane Fonda.

– Et stort NO er å ha på seg hjelm og googles på aprés- ski. Da blir du ledd av av de kjekke brattkjørerne med kudos.

– Så ta av deg dette, og smett så et hodebånd eller silkeskjerf fra Hermès rundt hodet for å dempe den svette lue- og hjelmsveisen. Smell på et par chunky solbriller i solid kvalitet, fra eksempelvis Oakley med sine Prizm-glass eller Vuarnet som er en alpeklassiker.

– Dype utringninger med push-up BH er bekmørkt. Dette ser vi mye av i Hemsedal. Man skal se sporty og naturlig ut.

God after ski!

XOXO

Elisa

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply