Reise/Eventyr

Tipsene til Business Class!

11. January 2019

Jeg elsker å reise og oppleve. Helt siden jeg startet som journalist i 2005 var jeg rask ute med å involvere meg i magasinenens reiseseksjoner. 

Det har blitt utallige reisereportasjer de siste tolv årene. Jeg elsker å være i felten på jobb! 

Jeg har vært så heldig og testet Qatar Airways sin business class. Og de ble sågar kåret som verdens beste business class av Skytrax i fjor. 

Derfor er jeg pliktig til å informere om at testingen var delvis sponset av Qatar Airways.

De siste årene har jeg vært så heldig at jeg har en egen plattform her under KK.no, der jeg deler mine kortreiste- som langreiste eventyr. 

Jeg må innrømme at jeg aldri har vært spesielt opptatt av å fly business. Jeg har tenkt at dette var ”out of my league”. 

Men da jeg ble sammen med min mann på nesten to meter ga han meg et ultimatum: Skal vi fly langt, skal vi unne oss business. Han trenger skikkelig benplass og liker å komme uthvilt til sin destinasjon. 

Jeg må innrømme at jeg spanderte på meg en business Class billett til Katmandu da jeg skulle på min første 8000-meter i fjor. Jeg tenkte jo dramatiske tanker før avreise, og derfor ville jeg unne meg luksusen før ekspedisjonen. 

Er dette er fly? Jupp! Qatar Airways- som akkurat ble kåret til verdens beste business class. 

I tillegg får en ha med seg  mer baggasje når en flyr business. Jeg hadde med mye utstyr! Et raskt mattestykke avgjorde at 20 kilo overvekt tilsvarte nesten et business class sete. 

Eller skal jeg si seng?

Saken er den: Business Class er ikke lenger ”out of my league” for oss vanlige lønnsmottakere. 

Hvis du er smart og følger med. 

Slik går du frem

1. Reis off season

Reiser du utenom sesong, er sjansen stor for at du får en gunstig business class billett. Still inn søkemotorene for flybilletter slik at de tar med resultater fra Business Class. Velger man Business Class som standard, får man vanligvis vist prisene på de andre prisklassene i tillegg.

2. Vær Lojal

Reis med samme flyselskap. Da får du flypoeng og lettere tilgang til en upgrade. 

3. Meld deg på nyhetsbrev. 

Flyselskapene kjører regelmessige kampanjer med gode tilbud på Business Class. Følg med på dine favorittselskapers nyhetsbrev for å få informasjon om spesielle kampanjer på Premium og Business Class før alle andre.

4. Kle deg smart

Ikke reis i jeans og joggesko. Kle deg smart og casual, men ikke overdriv. Se ut som du reiser ofte. 

Siden alt foregår elektronisk i våre dager, er sjansen liten for at du får en upgrade ved å spørre pent ved innsjekk, men du kan jo alltids prøve. 

Uansett, det tar seg ikke pent ut å fly business i flip flops. 

Selv flyr jeg alltid i en komfortabel, pen bukse og en overdel som er varm. Så har jeg med en pen veske og trillekoffert der jeg har et koseskjerf og bøker. 

For et par uker siden reiste jeg til Thailand med min kjære. November er off season, og vi fant raskt gunstige billetter fra Qatar Airways. 

Vi fløy Oslo- Doha- Krabi. 

Per billett betalte vi 19 000 kroner for business class. Økonomi kostet 9000 per billett. 

I høysesong koster tilsvarende business class billett 35 000 kroner. 

Siden dette er flyselskapet som tilbyr flest avganger til destinasjonene jeg reiser, har jeg også sanket meg en god del flypoeng, eller Q-miles som de kaller det. 

Og som vi koste oss!
Ferien startet allerede på flyet! Siden vi skulle bo gunstig i Thailand og bruke lite penger, ble dette en romantisk opplevelse for oss. 

Ikke bare får du din private flyvertinne som sørger for at du har alt du måtte ønske. Du får 3- retters middag med vinkart og en seng å sove i. Jeg vil nesten si at flyreisen var det mest romantiske på hele ferien!

(Husk at vi er ganske aktive, og vi sporter mer enn å unne oss candle light dinners.) 

Jeg er i tillegg en sporhund og leser nyhetsbrevene til Qatar Airways tilbyr business class billetter til rimelige priser.

Da jeg fløy til Katmandu, da jeg skulle på ekspedisjon, møtte jeg en kar ved siden av meg som hadde betalt 9000 kroner for sin business class billett! Dette hadde han fått til gjennom god planlegging på et halvt år!

Et annet tips, som jeg riktignok ikke har prøvd selv, men som jeg opplevde i Katmandu i mai- var appen Check my Trip. 

Da Vår (Staude) og jeg sjekket inn fikk hun en beskjed via appen at hun kunne oppgradere billetten til business ved å betale 2000 kroner ekstra!

Slik appen fungerer er at du sender inn reisen din via mail til trips@checkmytrip.com og så holder den deg oppdatert med reisen din samt oppgraderinger. 

 

Ja, jeg vet at flyreiser ikke er det snilleste en kan gjøre for miljøet. Men et par reiser i året unner jeg meg. Siden jeg sykler i stedet for å kjøre bil, eller tar kollektivt, så føler jeg at det å oppleve verden, se andre kulturer og kose seg på ferien- er helt innafor. 

 

XOXO

Elisa

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply