Reise/Eventyr

Er dette Norges fineste eventyrslott?

9. February 2019

 Norge er blitt et av verdens mest trendy feriedestinasjoner. Kanskje ikke så rart? 

En av mange trender er historiske hoteller kombinert med fjell. Hotel Union Øye med bestigning av Slogen er et deilig eksempel.

_MG_4604

Hotel Union Øye.

Du bor på slott og bestiger fjell.

Slogen for eksempel.

The Room of Karen Blixen Hotel Union ùye 62¯Nord_62.no

Kombinasjonen av fjellbestigning, autentiske overnattingssteder og lokale råvarer er blitt et het ferietrend. Geoturisme heter det. Dette er turisme som ivaretar, forsterker og fremhever et steds lokale egenart som miljø, kultur, estetikk, kulturarv, og som kommer lokalsamfunnet til gode.

_MG_4680-118445

Er du giftesyk? Forelsket? Litt over gjennomsnittlig romantisk?  Ditt utopia er kanskje her.

Hotel Union Øye ligger i en fredelig bygd ved Hjørundfjorden med Sunnmørsalpene kneisende på alle kanter. En berusende cocktail av melkesjokoladereklame som møter prinsesseeventyr er noen av ingrediensene. Ah!

Det ærverdige trehotellet fra 1891 er et eventyrslott i sveitserstil, mens interiøret er hentet fra stilene La Belle Epoque og Victoriatid.

Å være her er som å reise tilbake i tid. Keiser Wilhelm, aristokratiske engelskmenn, lakselorder, konger og tindebestigere, er bare noen som forgudet å feriere her.

De som arbeider på hotellet er lokale prinsesser som går rundt i Tyroler kjoler.

 

Mariann bilete[1]

Så gjennomført!

_MG_4580

Hotellet sine 27 rom er alle individuelt dekorert og møblert med utvalgte antikviteter. Vi sjekker inn på værelset som er oppkalt etter stamgjesten Karen Blixen og ser måpende på himmelsengen som er dekorert med plommerøde fløyelsgardiner og afrikanske skatter.

 

Pokker, at jeg kun tok med funksjonelt ullundertøy til fjellturene, tenker jeg.  Her burde jeg hatt budeieblonder eller Agent Provocateur.

1C7O7600__Foto Steve R¯yset-143625

– Ah! Duften av nasjonalromantikk, sukker Sherpa min euforisk, mens han tar gardinene til siden for å betrakte de majestetiske fjelltoppene rundt.

Vi smetter inn i fjellklærne, limer sportsteip på føtter og fyller vannflasker. Vi er fortsatt mette etter en herskapelig 6-retters meny bestående av villaks fra fjorden og storfe fra bygda kombinert med gode viner. Dagens topptur er Slogen (1564 moh) som er en overkommelig fjelltopp, så sant du ikke har veldig høydeskrekk. Liker du ikke tanken på å gå alene, ordner hotellet en guide for deg.

At_your_service Hotel Union ùye 62¯Nord_62.no

Slogen ser du fra fjorden der den reiser seg som en trekantpyramide rett opp. Turen er en dagsmarsj og består av fine stier med tinderangling og noe krabbing i en loddrett snøbakke mot toppen.  Slogen er ikke hvilken som helst topp heller. Den har fått navnet ”One of the Proudest in Europe” av den britiske fjellklatreren William Cecil Slingsby som har hatt stor betydning for utbredelsen av fjellklatring og fjellsport i Norge. Han blir i dag kalt Norsk tindesports far, grunnet sine mange førstebestigninger på slutten av 1800-tallet.

IMG_9408

– Juhuuu! Summit, baby! Roper jeg i naturrus etter tre timer i motbakke.  Å nå en fjelltopp gir alltid enrom glede og mestringsfølelse.  Så bærer det ned for å drikke Slogen-øl.

Dagens lille reisetips fra meg til deg:  Du bor på slott og går et fjell.

– Stadig flere nordmenn ønsker seg en aktiv ferie i eget land. Den Norske Turistforening hadde over 900.000 deltakere på våre aktiviteter i fjor, det er over dobbelt så mange som for fem år siden. Og mange har oppdaget at naturopplevelser og god mat kan kombineres, det viser overnattingstallene på de betjente hyttene våre. Med 22 prosent økning er det ingen tvil om at det er mange som setter pris på å få servert tre retters middag etter en aktiv dag i norsk natur, sier kommunikasjonsrådgiver i DNT, Ingvild Lundberg Bakke.

 

XOXO

 

Elisa

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Toril 12. April 2016 at 23:19

  Hei Elisa
  Kom over bloggen din for kort tid siden, og har blitt avhengig:)
  Du både skriver godt og tar fantastisk flotte bilder. Og ikke minst inspirerer du, jeg får jo også lyst til å gå på topptur, pese meg gjennom birkebeinern, dra på yoga-ferie eller nyte solen i karibien.

  Ha ei fin uke, gleder meg til neste innlegg:)

  • Reply Elisa Røtterud 13. April 2016 at 06:53

   Kjære Toril,
   Dette var hyggelig å våkne opp til! Hilsen fra kaffe i senga!
   I morgen setter jeg kursen mot Portugal, deretter bærer det av steds til India. Men dette kommer nok senere her i form av dagbok- det er viktig å nyte, betrakte og se stedene en besøker. Ikke haste og klonke ned historiene her. Men dette får bli mellom oss. Nå opp, drikke kaffe og jobbe! Ønsker deg en herlig dag! Sola skinner.

  Leave a Reply