Reise/Eventyr

PÅSKE på Leirvassbu?

16. March 2019

Leirvassbu. Bare jeg sier navnet sender hjernen min ut gode følelser.

Dette stedet har en solid plass i hjertet mitt.

Kanskje ikke så rart når fjellstua ligger godt over tregrensa, i hjertet av Jotunheimen omkranset av majestetiske 2000-meters topper. Eller er det vertskapet Tove og Ole Jakob som får meg til å returnere hvert eneste år? De må være Norges hjerteligste vertskap.

Eller er det fordi kjæresten min og jeg har utallige fine minner herfra?

Søker du Jotunheimen eller Leirvassbu her på denne bloggen, vil du få tips til mange fine turer fra området.

Her har jeg krysset av mange fine topper, og flere skal det bli.

De fleste av dem har jeg tatt med kjæresten min. Her får vi en skikkelig boost på forholdet, og vi har så mange gode minner herfra at det bare er å gratulere.

Er du singel- og blir lettere kvalm av min fjellykke nå, skal jeg love deg at du finner mange toppturkurs og guidete turer som en kan booke herfra. Og da kan du vel egentlig bare sitte å dingle med beina i baren rundt kveldstid, for her finner du de barskeste mannfolka i landet. (!)

Nå har jeg også fått meg en venninne på Leirvassbu. Live Andrea Sulheim. Når hun ikke sitter nattevakt på fjellstua, studerer hun for å bli fotograf. Og når du ser hennes bilder her, skjønner du at dama har teft og pasjon.

Live Andrea liker best å stå BAK fotoapparatet, men dette bildet har jeg fisket frem og håper hun ikke klikker på meg nå. Takk for bilde @hvitblikk!)

Følg Live Andrea på Instagram og se de heeeeeerlige bildene hennes!

Live Andrea er lommekjent og her får du hennes beste tips:

Vi har fjelltopper av alle slag – enten du liker korte turer, lange turer, klatring, ryggtraverser, brevandring eller å gå i daler. Vi sier tross alt at Leirvassbu ligger i hjertet av Jotunheimen, og det blir enda mer tydelig når du kommer opp på en topp og ser deg rundt.

Sølvgutter i sola.

Hva er så ditt favorittfjell?
Vanskelig å velge én topp – rundt Leirvassbu er det mange flotte alternativer, her finner du turer som byr på det meste. På vinterstid er Semelholstind favoritten – en forholdsvis enkel tur med fin og lang nedkjøring. Kyrkja er nok toppen jeg besøker flest ganger i løpet av en sommersesong – kort tur, morsom rute med enkel klyving og variert terreng, i tillegg til fantastisk utsikt. Kyrkja har jeg vært på i nesten all slags vær og den kan fint tas som en kveldstur. Stetinden er også en favoritt, supert fjell både sommer og vinter.

Denne påsken setter vi kursen mot Leirvassbu.

Vi kan neppe kjøre helt opp til fjellstua, men enten går vi på ski inn enn eller så blir vi hentet med beltebilen. Vi skal bo i bobil i Leirdalen, men et par netter i telt blir det utenfor stua. For den er selvsagt fullbooket  for lenge siden.

Fjellstua har åpent frem til 5. Mai og er ventelistene lange, så vær rask med å booke. Etter at Høgruta Jotunheimen og begrepet Rando tok over for fjellski, er stedet blitt sjokk populært.
Men ser du et fint værvindu og det er fullt- slå opp telt utenfor! Da kan du smette inn å dusje og bestille deilig middag, til gode priser.

Jeg gleder meg stort til å ta en joik her i påsken.

(Ja, det er her skrekkfilmen Fritt Vilt ble spilt inn)

 

XOXO

Elisa

(PS: Fotografen bak disse bildene er av Live Andrea Sulheim)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anita 2. April 2018 at 17:37

  Takk for tips om Leirvassbu, skal ta turen ved første anledning!:) Har to spørsmål til deg i den forbindelse: Er det kleint å dra alene, tror du? OG det viktigste: Når man da ER singel og skal henge i den baren: HVA skal man ha på seg? (Skjønner jo at paljettkjole og høye hæler blir igjen hjemme;)), men hva skal man ha på seg som er litt snasent og samtidig passer inn? 🙂 Ønsker meg et innlegg typ: Singel på fjelltur;D Klem fra meg!

 • Reply Elisa Røtterud 13. April 2018 at 09:56

  Hahah. Herlig spm Anita – og beklager sent svar!
  Singel på fjelltur- den skal jeg lage!
  Hvor gammel er du? Har du sett på High Camp ? Her kan du lett reise alene! Sjekk også ut Fri Flyt Leserturer. De har mange fine turer.
  Jeg kunne nok reist alene til Leirvassbu, siden det er så hyggelig der. Men jeg hadde nok følt meg litt ensom hvis jeg ikke hadde vært der før.
  Men prøv og mail meg! Selv setter jeg kursen neste helg- så da har du i alle fall ett kjent tryne der:)
  Ullgenser og jeans- eller t-skjorte/ intet mer eller mindre:)
  STOR KLEM

 • Leave a Reply