Friluft/Fashion

10 SMARTE ting du tar med til fjells

24. March 2019

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 10 kule ting du kan ta med deg til fjells!

IMG_3991

1. Snack!

Du forbrenner utrolig mye energi på tur. Uten mat og drikke, duger selvsagt helten ikke.

Lag energikuler eller ta med snack som varer lenge i magen.  Lag for eksempel en pose med nøtter og sjokolade. I tillegg til solid matpakke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Solbriller!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikke bare er det nyttig å beskytte øynene dine for sola. Husk at øynene dine trenger beskyttelse for både UVA og UVB-stråler. Invester i solide turbriller! Disse fra Vuarnet er de beste, synes jeg.

Les mer om solbriller HER.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Ulltrøyer

Du har alltid med deg ei ekstra ulltrøye på tur i sekken. Det er en uskreven regel! Og norske merker har utrolig mange fine varianter. Kjør norsk design! Devold er min favoritt.

4. Tøfler

image1

Ingen koselig hyttetur uten raggsokker og tøfler. Disse fra Birkenstock har saueskinnspels og er skikkelig myke på foten.

5. Tynn dunjakke

IMG_4202

Gå på FINN.no eller oppsøk salget i de utallige sportsbutikkene, og kjøp deg en tynn dunjakke som kan brukes til tur. En som du enkelt kan krølle sammen i topplokket og slenge på deg. Store, tunge dunjakker egner seg bare i bybildet og i solveggen på høyfjellet.

IMG_4176

6. Votter

Processed with VSCOcam with a6 preset

Jeg forguder mine Astis hansker. De er håndlagde og oser av indianer estetikk. Til rolige fjellskiturer samt matpakkestopp, er disse perfekte! Har også god erfaring fra bakken med dem. Faktisk!

2015-04-10 03.04.50-2

7. Turkamerat og førstehjelpsutstyr

Har du en jovial turkamerat? Jeg liker å dra på tur med de som har erfaring og fjellvett. Derfor er jeg så heldig å ha samboeren min og gode turvenner. Er du singel, er det utallige kurs og helgetilbud på en rekke høyfjellshotell og DNT-hytter.

Fjellet en sjekkearena? Les mer HER:

Les de nye fjellvettregelene HER.

Selv om du reiser med en fjellvant fyr- husk å ta med førstehjelpsutstyr. Lag deg en liten toalettmappe med Compeed, plaster, en Victorinox kniv, bandasje og annet du finner av nødvendighet.

8. Myke koseklær

Som det smaker med en liten klunk etter tur! Og da er det også deilig å smette inn i varme og myke klær. Tenk smart: Ikke pakk med deg en ullgenser som veier mye. Pakk lett! Tenk fleece, ull, kasjmir eller mohair.  Myke materialer smelter så godt på kroppen. Oh!

Her har jeg på meg en genser fra Lokal-Oslo. Dette er en nettside som selger strikkeoppskrifter! Sjekk ut @lokaloslo på Instagram for inspirasjon.  Fun Fact: Designeren har spesialisert seg på strikkeoppskrifter som skal være mulig å gjennomføre på et par dager.

skjerf10

9.  Fotoapparat med Wifi

leirvassbu_vinter15_25-liveandrea

Ingen tur uten bilder!

Les guiden på hvordan du skal ta flotte turbilder HER.

Tar du bilder med din smarttelefon og redigerer dem i apper etterpå, blir bildene kornete hvis du blåser dem opp. Til din Instagramkonto, gjør ikke dette stort, men ønsker du å printe ut bildet eller bruke bildet til noe annet- trenger du høyere oppløsning.

Nå finner du en rekke kameraer med wifi, slik at du får bildene rett på din telefon.

 

2013-08-29 06.55.59

10. Lesestoff

Legg fra deg telefonen. Øyeblikkelig! Jeg er selv utrolig dårlig på dette, da jeg liker å redigere bilder etter tur. Men i år skal jeg bli flinkere til å destresse og være tilstede. Les og bla i en bok. Les noe uvanlig! Få kunnskap du ikke fantes innenfor din radar!

Sånn!

Har du noen tips?

 

XOXO

Elisa

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Linda 16. February 2018 at 22:09

  Hei! 🙂 Har du erfaring med disse skoene; https://www.platousport.com/mammut-comfort-high-gtxr-surround-women? Eller mammut generelt? Har akkurat oppdaget bloggen din og drømmer meg bort i alle turene dine. Litt misunnelig bare 😉

  • Reply Elisa Røtterud 26. February 2018 at 10:51

   Heia Linda!
   Mammut har svært gode sko og jeg har hatt mine i mange år!
   Husk å kjøpe sko til ditt bruk- Skal du tinderangle eller vandre?
   Prøv dem gjerne på foten i butikk! Stor klem og goood tur!

  Leave a Reply