Friluft/Fashion Reise/Eventyr

Norgesferie på budsjett

22. May 2019

 

5 tips til hvordan du kan gjøre ferien billigere

Les hele saken på Visit Norway. HER! 

1. Bo rimelig

Norge har mer enn 800 campingplasser med plass til både bobiler, telt og campingvogner (det kan være lurt å forhåndsbestille i høysesongen). De fleste campingplassene tilbyr også overnatting i hytter – alt fra svært enkle campinghytter til mer luksuriøse varianter. På norske vandrerhjem, pensjonater, gjestehus og hosteller kan du også ofte få overnatting til en rimeligere pris. Eller hva med å overnatte på en gård? Du kan også leie privat feriebolig gjennom ulike nettsteder.

Telt er jo helt klart min favoritt, da! Og dette er kanskje det gøyeste og billigste du kan gjøre i sommer. 

 Les mer om allemannsretten. 

 

2. Reis sammen

Dra på norgesferie sammen med storfamilien eller gode venner! Du finner utrolig mye på både FINN og  Airbnb.  Da kan dere leie en stor hytte eller leilighet, eller et hus med flere rom, og bruke det som base for å utforske området. Dermed kan du kutte utgiftene betraktelig.

3. Kjøp lokal mat (og drikke!) 

Å ha mulighet til å lage mat selv på deler av ferien kan hjelpe på feriebudsjettet. Handler du med deg lokale delikatesser, kan du lage en uforglemmelig piknik eller middag til en hyggelig pris. Mange dagligvarebutikker, spesielt i distriktene, har egne hyller med lokalmat. Kjøp med deg lokale oster (mange av dem i verdensklasse!), godt smør, kjøttpålegg og pølser – og ikke minst verdens beste nybakte brød. 

 

4.Naturlig lekeland

Norge er et naturlig lekeland der du kan vandre, sykle, gå på ski, padle, klatre og kose deg i storslått natur. Hvorfor bruke en formue på Lekeland når vi bor i et Lekeland?! 

Skal du prøve en ny aktivitet, bør du investere i en guide grunnet sikkerhet og lokalkunnskap. 

 Det gir ofte opplevelsen en ekstra dimensjon – og kanskje kan du lære deg noe helt nytt! Utstyr som sykler, ski, kano, kajakk, klatreseler og annet kan som regel leies på stedet.

5. Nyt naturen og bli lenger!

Noe av det beste i livet er helt gratis – og veldig bra for deg! Overalt i naturen er det viktig at du tar godt vare på omgivelsene, ikke etterlater deg søppel og viser respekt for folk, dyr og natur. 

En fin måte å kutte kostnader på, er å bli på ett sted over lengre tid, og heller bruke feriepengene på å utforske lokalområdet. Ved stadig å skulle haste videre, går du fort glipp av mange av de lokale perlene.

 

God ferieplanlegging!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply