Maten smaker mye bedre ute i fluenes rike. Det har den gjort siden vi var barn.
Men du trenger faktisk ikke begi deg ut på en lang dagsmarsj for å ha en unnskyldning for og spise i naturen.
Du kan enkelt og greit tilberede maten hjemme, putte den i poser, og begi deg til nærmeste tjern eller trestubbe. Walk the line!
Kjøp deg primus og lag de nydeligste retter i skog og mark.
Dette er sjekklista:
-Gjør klart så mye som mulig hjemme og pakk gjerne maten i poser.
-Skal du ut på en lengre tur, er det greit å steke opp kjøtt på forhånd. Fryser man det ned, fungerer det fint som kjøleelement på turen også.
-Pakk smart og lett.
-Nyt av naturen i sesongene! Plukk bær og sopp i skogen på høsten.
– Sett opp kjøkkenet i nærhet av vann slik at du har mulighet til koking og oppvask.
-Pakk mat i ting som kan brettes sammen, eller kastes. Turen hjem blir mye bedre med en lett sekk.
– Vikingmelk er et godt alternativ til fløte og melk i matlagingen. Dette er hermetikk og tåler derfor romstemperatur.
Fisk på 1-2-3!
Kveitesteik med rotgrønnsaker
– 1 kveitestek
– 1 liten kålrot
– 3 gulrøtter
– 1/2 sellerirot
– 4 brødskiver
– Litt sopp fra skogen
– Persille
– Salt og pepper
Framgangsmåte:
1. Legg steken på en dobbeltbrettet folie. Ha over salt & pepper, og litt olje. Pakk godt inn. Grilles i 30-40 min.
2. Fjern skorpene på brødskivene. Stek skivene soppen i panne med litt smør. Legg skivene i folie og ta gjerne litt ost over, toppes med sopp og persille.
3. Skrell og kutt alle grønnsakene i terninger. Stekes i panne med godt smør. Tilsett salt&pepper.
Scampispyd
– 1 dl. rapsolje
– 1/2 dl soyasaus
– 1/2 dl lønnesirup
– Saften fra en lime
– 1 chili
– 2 fedd hvitløk.
Framgangsmåte:
1. Tin og skrell scampi.
2. Finhakk hvitløk og chili, og bland alle ingrediensene til marinaden i minimum 1 time. (Da går du tur!)
3. Grilles til de har fått en fin farge.
Dessert må du også ha!
Ta med et par bananer og sjokolade i folje legg det på panna. Enkelt og himmelsk! Voila!
(Foto: Marteline Nystad)
No Comments