Friluft/Fashion

5 smarte ting du MÅ ha med deg på telttur i sommer

8. May 2020

Foto: Elisa Røtterud, Vegard Breie 

Når var siste gang du gjorde noe for første gang?

Stadig flere oppdager friluftslivets eventyrlige magi. Ta et mikroeventyr i ditt nærområde, du også!

En natt i naturen gir deg ikke bare mestringsfølelse og velbehag, det vil også senke stressnivået ditt og gi deg fornyet energi. 

Å pakke smart kommer gjerne av erfaring. Spør gjerne en ekspert eller oppsøk din nærmeste sportsbutikk, hvis du er usikker. Husk uansett at less is more, og tenk på volum og vekt. 

Men hva skal du egentlig ha i sekken din på en 2 dagers telttur?

Dette MÅ du ha med deg: 

 •  Ryggsekk til å kunne bære med deg alt. 
 • Telt eller hengekøye! Husk myggnetting hvis det er nødvendig.
 •  En god sovepose og liggeunderlag
 •  En «vaffel» til å sitte på ute, eller et reinsdyrskinn. 
 • Drikkeflasker og nok vann, så sant du ikke camper ved et vann eller der det er snø. 
 •  Førstehjelpskit og toalettsaker i reisestørrelse. 
 •  Kjøkkenutstyr i form av gass, brennere, kjele, panne, bestikk, og tallerkener. 
 • Mat og snack (Planlegg måltidene dine godt i forkant!)
 •  Kart 
 •  Bekledning til all slags vær og vind. 
 •  Husk et ekstra par ullsokker, ulltrøye, og gjerne lue og votter til kvelden. 
 • Lette «base camp» sko/sandaler til vandre i rundt camp. (Det er deilig å lufte beina etter du har kommet frem til din destinasjon.) 
 •  Kanskje et lite reisehåndkle, hvis du vil bade?

Er det annet du bare MÅ ha med deg?

Gjør mirkoeventyret ditt perfekt med disse tingene. 

 

1. Lys og Lader

Husk at det er bålforbud mellom 15.april-15. september. Du kan tenne bål ved et vann, men vær varsom. Har du liten erfaring, bør du være ekstra påpasselig. Men lys om kvelden, vil en ha. Og kanskje er en litt mørkeredd også? BRIGHT SunBell Smart er en gull solcellelampe og mobillader med norsk design.

Heng den opp i teltet med en karabinkrok, bruk den som bordlampe ute, arbeidslys, nødlys, leselys, og… som lader!

Enten du vil lade din Ipad, telefon eller GoPro- er denne fantastisk på tur. Ikke glem at du kommer til å knipse utallige bilder fra natta di ute, og da er det kjekt å ha en fulladet telefon eller kamera. 

 

2. Flerbrukssnor

En snor kan brukes til alt mulig. Enten til å henge opp vått tøy til tørk fra vandringen til camp, til å rigge til kinokveld i teltet med Ipaden din, til å sette opp tarp, eller som ekstra bardunering av teltet. Finn en flerbrukssnor i din nærmeste sportsbutikk. Ikke glem lommekniv da!

3. Gorilla Glue

Surr gorilla teip rundt din lille hårbørste eller vannflaska. Gorilla teipen er ditt multiverktøy på tur. Får du hull i teltet, hengekøya eller i dunjakka di- er dette fikset på et øyeblikk. Gorilla Glue er bygget opp i tre lag leser jeg; det ytterste laget holder vær og vind unna, laget i midten sørger for ekstra styrke og det innerste laget som fester seg til det meste.

 

4. Vanntette kompresjonsposer

Kompresjonsposer er king. Seal Line er det beste! Putter du dunjakken din ned i den, vil den minske volum på et blunk, og samtidig frigjøre plass i sekken. Velg gjerne vanntette varianter, så vil du alltid ha tørt tøy og utstyr som holder, hvis det kommer en skur.  

 

5. En liten hagespade og pose

Allemannsretten gir oss rett til mye, men den innebærer også noen plikter. En av pliktene er at vi tar godt vare på naturen, og ikke la det ligge igjen spor etter oss.

Husk at vi skal ta med oss tilbake det vi tok med oss inn i naturen. Dette gjelder også toalettbesøk. Grav det ned, og ta med toalettpapiret i en pose. Det å ferdes sporløst handler om å ikke etterlate seg mer enn sitt eget fotavtrykk når man ferdes i naturen. For at de som lever etter oss skal få nyte urørt natur på samme måte som oss, har vi et felles ansvar for å ta vare på den.

God tur! 

(Til info har jeg samarbeid med en rekke av produktene en ser på bildene.)

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply